/* */

Tutorial bypass kipas siling Deka / How to bypass Deka ceiling fan



Video tutorial kali ini aku nak share cara untuk bypass kipas siling deka yang menggunakan PCB Board. Masalah apabila PCB board kipas dah rosak. Apa cara alternatif untuk kita buat supaya kipas ini dapat berfungsi kembali. Jika ada salah silap dalam video ini harap dapat dimaafkan. Terima kasih kerana menonton.

In this tutorial video, I want to share with you guys how to bypass a Deka ceiling fan using a PCB Board. The problem when the fan board PCB is damaged. The alternative ways can we do with this fan. Sorry if there are errors in this video. Thank you for wacthing.

source

20 comments

  1. tp sye dah buat bgpass dan dah tukar capasitor tp ttap slow kipas…knp yeee????

  2. Saya punya motor berasap.. masuk tong sampah terus.. geram aku 😂😂

  3. Alhamdulillah. Terima kasih. Dah berjaya bypass 1 kipas deka ikut step video ni.

  4. Perkongsian terbaik. Tq bro.

  5. Really useful …tq bossku

  6. Terima kasih bang informasi nya , semoga abg dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur 😂😂😂😂😂

  7. bro nk tnya, saya buat mcmni tapi masih tk jalan lah kena eh?

  8. Saya dah bypass tapi tak boleh. Kenapa yea Tuan ?

  9. Put your videos in English so that everyone can understand& don't use the f**k**g background music. Can't hear your voice properly!

  10. sye berjaya bypass seperti yg diajar…sgt2 membantu…terima kasih banyak…❤

  11. Alhamdulillah terima kasih bnyk2 kerana bnyk membantu…

  12. saya dah 2 kipas deka tak hidup

  13. Lepas tukar kapasitor deka,remote control tak berfungsi,kenapa?macam mana nak tukar kelajuan..

  14. Kalau rubine picco takdak pulak wayar motor. Camne tu.. haiya…

  15. Mantap bosku .kalau mau sptit 1.2.3.atau 2.3 . Macam mn bos.

  16. Kenapa wayar kat kipas ada warna ungu. Kipas remote 5 bilah dan ada reverse. Dah cuba tp x berjaya

  17. Kipas sy jenis yg sama tapi dah ketat nak buka cover yg mula² tu.. mcm mana ea? Puas dah guna mcm² tak boleh buka juga.. patutnya senang je pusing pakai tangan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *